bg rigpa

Inleiding

Momenteel is nog geen workshop Rigpa Advanced gepland. Nadere informatie volgt nog.

Docent

De workshop wordt gegeven door Petra Verhoef.

Inleiding

In 2019 werd in Nederland voor het eerst de workshop 'ONTDEK JE KLEUREN' gegeven.  Het is een workshop waarin je door middel van yoga én meditatie kennis maakt met de betekenis van de chakra's en hun kleuren. De workshop werd zeer enthousiast ontvangen door de deelnemers. Nu zal deze workshop ook voor het eerst in België worden gehouden. Ontdek jouw chakra's en doe mee!

Inhoud

Chakra's kan je zien als een soort energieventielen. Zoals onze hersenen ons lijf besturen, besturen de chakra's ons totale zijn: onze emoties, fysieke gesteldheid en welbevinden. Tijdens deze dagworkshop ga je deze chakra's leren kennen. Je krijgt concrete yoga-oefeningen om deze energiepunten te ervaren en te versterken. Daarnaast gaan we aan de slag met geleide meditaties om de diepere betekenis van deze punten te ontdekken.

Resultaat

Aan het einde van de workshop weet je:

 • wat deze chakra's betekenen
 • welke kleur hiermee verbonden is
 • Welke oefeningen en meditaties je kan doen om ze te versterken

Het helpt je om steviger te staan, je emotioneel prettiger te voelen en meer balans te ervaren in je leven.

Aan het einde van de workshop ontvang je een handout met daarin per chakra uitleg van de kleur, betekenis, een visualisatie en een geleide meditatie zodat je deze ook thuis kan doen.

Docenten

De workshop wordt gegeven door Petra Verhoef en Petra Verhoef (ja echt!!).

Petra van de Personal Training en Yoga zal het yoga-gedeelte voor haar rekening nemen. Petra van de Personal Meditation begeleidt de meditaties. Beide docenten hebben al vele jaren kennis en ervaring op hun vakgebied.

Waarom zou je meedoen?

Heb je ervaring met meditatie? Of heb je wel eens het gevoel dat alles met elkaar verbonden is of zou je dat willen ervaren? Denk je regelmatig na over de samenhang van alle dingen? Dan is dit de workshop voor jou.

 

Voor wie geschikt?

De workshop Rigpa Aanvang is niet zomaar een workshop. Het is een workshop met diepgaande ervaringen. Het kan je wereldbeeld drastisch veranderen. Daarom is deze workshop niet voor iedereen geschikt.

 • Ben jij eraan toe om de wereld vanuit Eenheid te gaan bekijken?
 • Ben je bereid om tijdens de workshopperiode minimaal 3 maal per week te mediteren?
 • Heb je al een redelijk kalme geest en kan je minimaal 10 minuten rustig zitten?

Als je deze vragen met 'Ja' kan beantwoorden, ben je van harte welkom bij Rigpa Aanvang.

 

De workshop

Tijdens de workshop Rigpa Aanvang gaan we op zoek naar ons ware zelf. Door middel van uitleg en meditatie onderzoeken we de essentie van onze geest (in het Tibetaans: Semde), het aspect van Tijd en Ruimte (Longde) en het allesoverkoepelende aspect van het geheel (Mennagde). We leren hiermee anders kijken naar onszelf en de wereld om ons heen.

 

De vorm

Tijdens de lessen volgt eerst steeds een uitleg over het onderwerp. Daarna gaan we aan de slag met meditatie. In het begin zijn de meditaties nog kort (5 a 10 minuten), in de loop van de lessen wordt dit langer (tot ongeveer 20 minuten). Na elke meditatie wisselen we ervaringen uit en worden tips gegeven om de beoefening verder te intensiveren. 

 

Workshop resultaat

Aan het einde van de lessen heb je ervaren wat eenheid is en hoe je zelf deze staat van zijn door meditatie steeds verder kan benaderen. Het zal je wereldbeeld veranderen en leiden tot meer rust en inzicht in het dagelijkse leven.

 

Docent

De workshop wordt gegeven door Petra Verhoef.

inner licht meditation1

Inleiding

Samma heeft een nieuw concept ontwikkeld: een online meditatiecursus met de naam "Leer Mediteren voor JeZelf".

Wat houdt de cursus in?

Onder begeleiding van ervaren meditatielerares Petra Verhoef ga je gedurende 28 dagen aan de slag met diverse kernelementen van het mediteren. Het doel van de cursus is om:

 1. Je een goed idee te geven van wát meditatie nu precies is;
 2. Te ervaren wat meditatie voor je kan doen;
 3. Je dagelijkse meditatieroutine een kickstart te geven door 28 dagen te mediteren;
 4. Samen met een gemotiveerde groep aan de slag te gaan.

Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig, met kennis van zaken, voor JeZelf te mediteren.

Hoe ziet de cursus er uit?

Je ontvangt dagelijks een gesproken bericht via de email en WhatsApp met daarin introductie, oefeningen en reflectie. Je bent er maximaal 10 minuten per dag mee bezig. De cursus is verder opgedeeld in 3 blokken van 9 dagen met elk een uniek thema. Halverwege en aan het einde van de cursus is er een online Q&A (Question & Answer)-bijeenkomst met de leraar waar je vragen kunt stellen en opmerkingen kunt delen. Dag op dag, blok op blok, bouwen we zo aan een sterk fundament voor het mediteren.

Je krijgt tot slot toegang tot een WhatsApp groep van mede-studenten om ervaringen te delen als je dit wilt.

Instapniveau

Het instapniveau van deze cursus is iedereen die meditatie wilt ontdekken, iedereen die onder begeleiding van een leraar wilt leren mediteren, of degene die al mediteert en zich graag aansluit bij een groep. Met andere woorden, voel je vooral welkom om deel te nemen aan de cursus.

Meer informatie

Kijk op onze nieuwe website www.InnerLicht.nl voor alle informatie over de cursus. Start: maandag 1 juli

 

Waarom zou je dit willen?

Meditatie wordt steeds meer toegepast. Mensen leren Zen-meditatie, doen een cursus Mindfulness of leren over meditatie op het werk. Wil jij ook meditatie ontdekken maar doe je dat liever individueel dan in een groep? Of mediteer je al langer en zoek je naar uitbreiding of verdere verdieping? Zoek je iemand die met je meekijkt waar je nu staat en zeer praktische tips geeft over hoe je verder kan komen? Dan is deze individuele meditatiebegeleiding geschikt voor jou.

 

Inhoud

Tijdens de individuele begeleiding gaan we samen mediteren. Petra is naast meditatieleraar ook energetisch therapeut. Dat betekent dat ze waarneemt waar jij staat in je proces. De aanwijzingen zijn dan ook zeer doeltreffend en helpen je snel op weg. Of je nu mediteert om je te ontspannen, om je meer te kunnen concentreren of om meer in verbinding te komen met alles om je heen, de begeleiding helpt je verder te komen bij jouw persoonlijke meditatiewens.

 

Frequentie

De volgende mogelijkheden worden geboden:

 • Eén enkele sessie van anderhalf uur. Om eens een keer te ervaren wat meditatie voor je kan doen of als je al langer mediteert en zoekt naar een volgende verdiepingsstap.
 • Cyclus van 5 keer een uur. We bekijken samen jouw meditatiedoel. Elke les krijg je persoonlijke meditatie-oefeningen aangereikt waar je in de tussenliggende periode mee oefent. De lessen worden ongeveer om de twee weken gepland. Na 5x heb je een concreet pakketje oefeningen waarmee je verder kan op jouw meditatiepad. Dit geeft je meditatie een sterke 'boost' en je zal merken dat je na elke bijeenkomst weer een heel stuk verder komt.
 • Cyclus van 4 maanden, 45 minuten per sessie. Deze variant is speciaal bedoeld voor diegenen die nu echt eens die stap willen zetten naar meditatie, maar er steeds niet toe komen. Door samen te oefenen, krijg je steeds de instructies en inspiratie die jij nodig hebt om de voordelen van meditatie te ontdekken en hier voor langere tijd mee aan de slag te gaan. De sessies worden ongeveer om de twee weken gepland. Het is de bedoeling dat je tussen de sessies door in ieder geval twee keer per week zelf oefent, waarbij het niet gaat om de duur van de meditaties, maar het moment van aandacht.

Resultaat

Je hebt de voordelen van meditatie ontdekt of je meditaties hebben zich verder verdiept. Je meditaties geven (weer) de ontspanning, betere concentratie of sterkere verbinding die je zoekt.

 

Begeleider

Petra Verhoef.

Wie is Petra Verhoef

PETRA VERHOEF

Wat is Rigpa

RIGPA

Personal Meditator

PERSONAL MEDITATOR

Contact & Locatie

CONTACT & LOCATIE

Tarieven workshops en inschrijven

TARIEVEN & INSCHRIJVEN

AGENDA